Søg

Print side

Sammen om årsmøde og generalforsamling 2018

Engagement og medlemsdemokrati er Coops livsnerve og har formet både den danske dagligvarehandel og samfundet i mere end 150 år. 

Hvordan vil du og din bestyrelse engagere jeres medlemmer på forårets møde?

Møderne er et vigtigt afsæt for årets foreningsarbejde og er med til at engagere og involvere medlemmerne omkring butikken, vores mærkesager og værdier. Her inviterer vi medlemmerne til en god oplevelse, hører deres idéer, udvikler nye aktiviteter sammen og skaber opmærksomhed og opbakning i lokalsamfundet. 

Vi håber, at du og bestyrelsen vil være med til at fortælle Coops medlemmer, at de til generalforsamlingen og årsmødet har mulighed for at få indflydelse og kan være med til at sætte deres præg på lokalsamfundet og udviklingen af deres butik.

Vores butikker er mere end et indkøbssted

Sammen har vi i det forgangne år udviklet en ny strategi for foreningen Coop, og vores fælles mål er, at vi vil engagere alle vores medlemmer. Materialerne til generalforsamlinger og årsmøder i 2018 vil understøtte denne indsats.

Årsmøder og generalforsamlinger er en enestående mulighed for at formidle, hvordan man som medlem af Coop kan engagere sig i sin egen butik, og hvordan det fælles ejerskab med 1,7 mio. andre medlemmer er med til at gøre en forskel, når det handler om Coops mange mærkesager og de forandringer, vi skaber sammen. 

Tonny Lauridsen, formand for landsrådet, fortæller, hvilke planer bestyrelsen i SuperBrugsen Havdrup har for at engagere medlemmerne ved generalforsamlingen i 2018:

 

3 ting, som du og bestyrelsen kan gøre nu:

  1. Allerede nu kan I med fordel drøfte i bestyrelsen og med uddeler/varehuschef, hvordan I bedst kan engagere jeres medlemmer før og under afholdelsen af generalforsamlingen eller årsmødet. 
  2. Overvej, hvilke lokale foreninger eller andre aktører i lokalsamfundet I kan invitere til at samarbejde med jer om generalforsamlingen eller årsmødet. Det er ofte en god måde at nå ud til flere – og nye grupper af deltagere.  
  3. Brug evt. også facebook-gruppen ”Coop aktive”, hvor op mod 1000 foreningsaktive deler viden og erfaringer, inspirerer hinanden og kan hjælpe dig og bestyrelsen med at planlægge det bedst mulige møde for medlemmerne.

Foreningskonsulenterne står som altid til rådighed og deler gerne ud af gode erfaringer og inspiration, hvis I henvender jer til dem. Find kontaktoplysninger på coopforum.dk/hjælp

 

Inspiration og materiale til jeres møde

Arbejdet med at udforme materialerne er i gang, og i perioden frem til medio februar vil sekretariatet gradvist opdatere denne side med inspiration, tekster og materialer (trykte og til download), som vi håber, I vil tage godt imod. 

Jeres feedback på materialer i 2017

Vi sendte 564 spørgeskemaer ud til butikkerne og modtog 186 svar, 98% af svarene kom fra jer i fra bestyrelserne. Tak for de mange engagerede svar med vigtigt input, som er med til at forme næste års materialer fra sekretariatet. Her er de overordnede konklusioner fra bestyrelsernes evaluering:

  • De mest anvendte trykte materialer, udsendt til butikken, er plakater til at reklamere for møderne, dækkeservietter og adgangskort.
  • Rigtigt mange roser i de individuelle kommentarer materialet som professionelt og meget anvendeligt.
  • Nogle mener, at der udsendes for meget og for dyrt materiale, og at der bør være større mulighed for lokal tilpasning.
  • Temaet for årets materialer blev kommunikeret for sent, og mange bestyrelser havde nået at planlægge arrangementets oplægsholdere og aktiviteter inden.
  • Af det materiale, der lå til download på Coop Forum i indeværende år, er de mest anvendte en tjekliste til afvikling af møderne og oplæg til formandens og uddelers beretning.

 

Hvad kan du forvente frem mod 2018?

Vi har lyttet til bestyrelsernes kritikpunkter og vil overordnet sende færre materialer ud til butikkerne til næste år. Flere materialer vil således ligge til download her på Coop Forum med mulighed for at tilføje lokalt tilpasset tekst. 

Du får mulighed for at bestille ekstra af det trykte materiale gennem webshoppen, og som noget nyt vil det også blive muligt at sige ”nej tak” til at modtage pakken med det trykte materiale.