Søg

Print side

Vil du være en af Coop & Co’s venner?

Er du tidligere medlemsvalgt i Coop, og vil du gerne fortsætte med at være en del af Coop-bevægelsen? Så er Coop & Co’s venner måske noget for dig.

Da Thorkild Fink takkede af efter fem år i Coops foreningsbestyrelse, blev det begyndelsen til en ny ’bevægelse i bevægelsen’. Det tidligere bestyrelsesmedlem blev nemlig formand for Coop & Co’s venner, der er et tilbud til tidligere medlemsvalgte i Coop.

”Vi synes, der har manglet sådan et tiltag i Coop. Det kan føles lidt tomt at have været aktiv som tillidsvalgt i en årrække, og når man så stopper, så forsvinder informationskanaler og relationer. Vi mener, at det er et aktiv for Coop at samle de kræfter, der har været med til at træffe nogle af de store beslutninger, der har præget udviklingen i Coop,” fortæller Thorkild Fink på vegne af udvalget bag Coop & Co’s venner, der udover ham, tæller de to tidligere landsråd og bestyrelsesmedlemmer Inge Stigsen og Jørgen Dieckmann.

Vil du være med? Meld dig ind i Coops & Co’s venner

To møder om året

Coop & Co’s mødes to gange om året, hvor der vil være en bred orientering om, hvordan det går med Coop, og om hvad fremtiden bringer for bevægelsen. Til møderne vil Coop amba står for et traktement, men medlemmer skal selv betale transport. Det koster ikke noget at være med.

Glimt fra forårets møde

Coop Logistik og en rundtur på det store lager i Albertslund  var på programmet på mødet i foråret 2017, ligesom der var rig mulighed for at blive opdateret på Coop sammen med både foreningsdirektør Mike Dranov og i selskab med landsrådets forretningsudvalg. Dagens sluttede af med et besøg i den nye ”Bip og Betal” selvbetjeningsbutik – Brugsen i Aulaen på Roskildevej 45.

 

Fagligt niveau og kendskab en forudsætning
I Thorkild Finks øjne vil det være naturligt at gå direkte fra landsråd til Coop & Co’s venner, når man er klar til at skulle videre. Han kan faktisk ikke komme på en grund til at lade være.

Spørgsmålet om, hvornår man er klar til skifte landsråd eller bestyrelse ud med Coop & Co’s venner, vil Thorkild lade være op til den enkelte.

”Hvornår man skal melde sig ind i Coop og Co’s venner er ikke er spørgsmål om alder, men om at man skal have været aktiv i Coop, kender organisationen og har haft relationer til det politiske arbejde og ved, hvad der rør sig. Vi forventer et vist fagligt niveau, så det giver mening for alle at komme. Når det så er sagt, så kan vi jo konstatere, at gennemsnitsalderen har været stigende i landsrådet. Jeg tror, det her kan give luft i landsrådet til nye kræfter. Man skal jo ikke glemme, at der er lagt op til to årlige møder, som i landsrådet, ligesom samværet og orienteringen godt kunne komme til at ligne den på landsrådsmøderne.”

Vil du være med? Meld dig ind i Coops & Co’s venner