Søg

Print side

Vi er sammen om bedre kaffe

Coop vil skabe den korteste og mest effektive værdikæde for kaffeproduktion i verden. Derfor har vi etableret vores eget kafferisteri i Kenya. Produktionen startede i sommeren 2016, og vi er kommet godt i gang.

Målet er, at en større del af produktionen – og betalingen – bliver hos bønderne. Der er stadig en masse udfordringer, men samarbejdet giver os også mulighed for at sikre god kaffe til danske forbrugere og samtidig bidrage til udvikling i Afrika ved at:

  • Skabe arbejdspladser
  • Øge bøndernes indtjening
  • Uddanne lokale kaffebønder

Her på siden kan du se de kaffeprojekter, foreningen Coop arbejder på og finde materialer til butikkens egne kaffearrangementer for medlemmerne.

 


Hvordan kan du engagere dig i Coops kaffeprojekter?

1. Vis filmen og drik kaffe med medlemmerne

Kafferisteriet i Kenya er et eksempel på, at Coop endnu engang går foran. Medlemmerne møder projektet med stor interesse og stolthed. Har du lyst til at fortælle om projektet, har vi her samlet materialer og film, som du er velkommen til at bruge.


2. Vil du være medarrangør af Coops kaffekurser til medlemmerne?

Til foråret arrangererer vi 10 kaffekurser til medlemmerne. Kurserne har titlen ”Kan du smage hvor kaffen kommer fra” - Bliv klogere på kaffe fra hele verden og lær at lave den perfekte kop. 

Vi begynder med at smage på kaffe fra hele verden, før vi ender i Afrika, hvor vi med udgangspunkt i de afrikanske kaffetyper og Coops risteri i Kenya lærer at brygge den perfekte kop. 

Vil du være med til at arrangere et kaffekursus for medlemmerne i dit lokalområde? En unik mulighed for at tilbyde dine medlemmer en anderledes oplevelse og vise, at din butik kan noget helt specielt. Vi stiller med fagfolkene, sørger for et let måltid mad og selvfølgelig masser af god kaffe. Du inviterer så mange medlemmer som muligt. Sammen kan vi.

Kurserne afholdes 10 steder i landet. 

  • Uge 12: Sjælland + Øer. I samarbejde med 4 lokale bestyrelser 
  • Uge 15: Fyn. I samarbejde med 2 lokale bestyrelser
  • Uge 18: Jylland. I samarbejde med 4 lokale bestyrelser

Hvis du er interesseret i at holde et kursus for medlemmerne i din butik, kan du frem til 31. januar 2018 ansøge via linket her.

 

3. Inspirér jeres medlemmer

4 inspirationsaftener i Aalborg, Silkeborg, Middelfart og Albertslund blev gennemført af foreningen i slutningen af marts 2017. Jonas Brusnæs, der er projektleder hos African Coffee Roasters, tog deltagerne med til Kenya og fortalte om risteriet og de succeser og udfordringer, de møder. Mere end 200 medlemsvalgte sorterede, ristede, duftede og smagte på Cirkel Kaffen. 

Vi har samlet 3 forslag til, hvordan I nemt kan komme i gang med at inspirere medlemmerne lokalt:

 

Hvilke kaffeprojekter arbejder foreningen Coop med?


1. Kaffekit til bestyrelserne

8 bestyrelser har sammen med foreningen udviklet et kaffekit, der bliver tilbudt alle bestyrelser. Kaffekittet er ikke tænkt som en selvstændig aktivitet, men som en samtalestarter, når bestyrelsen eller en gruppe af aktive medlemmer laver aktiviteter i butikken. 

 

2. Frivillige storytellers vil fortælle om Coops kafferisteri 

Foreningen er ved at udvikle et nyt storyteller-koncept: 

  • Vi forventer at rekruttere 15-25 nye storytellers.
  • De nye storytellers skal hjælpe med at fortælle historien om risteriet i Kenya, og hvorfor Coop og andelsbevægelsen stadig er relevant i 2017. 
  • Rekrutteringen begynder sidst på foråret 2017.
  • Vi forventer at slippe de første storytellers løs i det tidlige efterår 2017.

 

Hvor får du mere viden?

Hvor kan du holde dig opdateret om Coops eget risteri, African Coffee Roasters i Kenya?

 

Udvikling gennem handel: Coops Savannah-Initiativ

Savannah-initiativet er Coops bud på fremtidens måde at handle globalt på. Formålet er at gøre afstanden mellem lokale producenter i udviklingslande og dit spisebord kortere. Så får du varer af høj kvalitet til en god pris, og de lokale producenter får en god forretning og bedre levevilkår.


Vil din bestyrelse og butik også engagere jer i Coops kaffeprojekt? Eller har du behov for yderligere oplysninger? Så kontakt: