Søg

Print side

Vi er sammen om bedre kaffe


Bestil dit kaffekit via linket her


Coop vil skabe den korteste og mest effektive værdikæde for kaffeproduktion i verden. Derfor har vi etableret vores eget kafferisteri i Kenya. Produktionen startede i sommeren 2016, og vi er kommet godt i gang.

Målet er, at en større del af produktionen – og betalingen – bliver hos bønderne. Der er stadig en masse udfordringer, men samarbejdet giver os også mulighed for at sikre god kaffe til danske forbrugere og samtidig bidrage til udvikling i Afrika ved at:

  • Skabe arbejdspladser
  • Øge bøndernes indtjening
  • Uddanne lokale kaffebønder

Her på siden kan du se de kaffeprojekter, foreningen Coop arbejder på og finde materialer til butikkens egne kaffearrangementer for medlemmerne.

 


Hvordan kan du engagere dig i Coops kaffeprojekter?

1. Vis filmen og drik kaffe med medlemmerne

Kafferisteriet i Kenya er et eksempel på, at Coop endnu engang går foran. Medlemmerne møder projektet med stor interesse og stolthed. Har du lyst til at fortælle om projektet, har vi her samlet materialer og film, som du er velkommen til at bruge.


2. Inspirér jeres medlemmer

4 inspirationsaftener i Aalborg, Silkeborg, Middelfart og Albertslund blev gennemført af foreningen i slutningen af marts 2017. Jonas Brusnæs, der er projektleder hos African Coffee Roasters, tog deltagerne med til Kenya og fortalte om risteriet og de succeser og udfordringer, de møder. Mere end 200 medlemsvalgte sorterede, ristede, duftede og smagte på Cirkel Kaffen. 

Vi har samlet 3 forslag til, hvordan I nemt kan komme i gang med at inspirere medlemmerne lokalt:

 

Hvilke kaffeprojekter arbejder foreningen Coop med?


1. Kaffekit til bestyrelserne

8 bestyrelser er sammen med foreningen ved at udvikle et kaffekit, der efter sommerferien bliver tilbudt alle bestyrelser. Kaffekittet er ikke tænkt som en selvstændig aktivitet, men som en samtalestarter, når bestyrelsen eller en gruppe af aktive medlemmer laver aktiviteter i butikken. 


2. Pop-up medlemskaffe i vores butikker

Sammen med 3 studerende fra Danmarks Design Skole (KADK) udvikler foreningen en model for pop-up kaffebarer. Gennem maj og juni 2017 udvikler og tester vi konceptet i 3 butikker. Vi fortæller historien om risteriet og tilbyder medlemmerne kaffe samtidig med, at vi eksperimenterer med andre funktioner, der er relevante for bestyrelse og butikkerne. 


3. Frivillige storytellers vil fortælle om Coops kafferisteri 

Foreningen er ved at udvikle et nyt storyteller-koncept: 

  • Vi forventer at rekruttere 15-25 nye storytellers.
  • De nye storytellers skal hjælpe med at fortælle historien om risteriet i Kenya, og hvorfor Coop og andelsbevægelsen stadig er relevant i 2017. 
  • Rekrutteringen begynder sidst på foråret 2017.
  • Vi forventer at slippe de første storytellers løs i det tidlige efterår 2017.


4. Kaffebarer og kaffeslabberas på Folkemødet

70.000 gæster besøgte sidste år Folkemødet på Bornholm. I år tager vi historien om risteriet og kaffen med til Allinge.

Tre formiddage i træk inviterer Coop på kaffe cupping, risting og en snak om Coop. Når kaffeslabberasen er slut, skubber vi kaffebarerne ud af teltet, hvor de skal være med til at tiltrække gæster.


5. Kaffecupping på Food Festival

Første weekend i september skal foreningen og lokale medlemmer fra Aarhus og omegn deltage på årets Food Festival i Aarhus.

Hver morgen begynder med et kaffearrangement, hvor vi skal smage og snakke kaffe – og måske også bage en kaffekage.

 

Hvor får du mere viden?

Hvor kan du holde dig opdateret om Coops eget risteri, African Coffee Roasters i Kenya?

 

Udvikling gennem handel: Coops Savannah-Initiativ

Savannah-initiativet er Coops bud på fremtidens måde at handle globalt på. Formålet er at gøre afstanden mellem lokale producenter i udviklingslande og dit spisebord kortere. Så får du varer af høj kvalitet til en god pris, og de lokale producenter får en god forretning og bedre levevilkår.


Vil din bestyrelse og butik også engagere jer i Coops kaffeprojekt? Eller har du behov for yderligere oplysninger? Så kontakt: