Søg

Print side

Formand og uddeler bytter roller for en dag

Ved to succesfulde kursusdage i foråret byttede formand og uddeler roller for en dag. Formand Bente Riis beskriver dagen som en aha-oplevelse. Til september kommer endnu en mulighed for at styrke samarbejdet mellem formand og uddeler.

SuperBrugsen i Dianalund fik ny uddeler den 1. maj i form af Max Thomsen. Da formand i butikken, Bente Riis, fik muligheden for at komme på et dagskursus om samarbejdet mellem formand og uddeler, så hun det som en oplagt mulighed for at lære Max bedre at kende.

"Det var en god mulighed for at få snakket med Max. Vi fik blandt andet diskuteret, hvordan vi får gjort bestyrelsesmøderne mere spændende," siger Bente Riis.

Kursusdagen forløb med oplæg, snak i små grupper og opgaver formand og uddeler imellem. For eksempel var en øvelse, at formand og uddeler byttede roller.

"Det åbnede mine øjne at tænke omvendt. Hvad tænker uddelere om formænd, og hvad tænker formænd om uddelere? En form for aha-oplevelse," siger Bente Riis.

Klassiske dilemmaer på dagsordnen
Samspillet, medspillet og modspillet mellem uddeler og formand er afgørende for, at bestyrelsesmøderne skaber værdi. Efter to veloverståede kurser i maj byder efteråret på to lignende kurser i Hillerød tirsdag 19. september og i Middelfart torsdag 21. september. 

Inviter din uddeler med på kursus i, hvordan den ideelle rolle- og arbejdsfordeling er mellem forretning og bestyrelse.

I løbet af dagen vil der blive taget fat på nogle af de klassiske dilemmaer omkring bestyrelsesarbejdet med det formål at styrke samspillet mellem formand, bestyrelse og uddeler.

Kurset vil blandt andet handle om:

  • Kunsten at have det rette samspil, medspil og modspil
  • Rollefordelingen mellem formand og uddeler
  • Forberedelse af bestyrelsesmøder
  • Fastlæggelse af årshjul

Klar anbefaling til andre formænd
En af de ting, Bente Riis har taget med fra kurset, er at holde bestyrelsesmøderne i tættere samarbejde med uddeleren Max Thomsen. Førhen stod hun meget selv som tovholder på møderne. For at kunne følge bedre med i hvordan det står til i butikken, blev Bente og Max på kurset også enige om at stikke hovederne sammen fra tid til anden imellem de officielle bestyrelsesmøder.

Bente Riis arbejder til daglig som idrætskonsulent i DGI, så hun var nødt til at tage en afspadseringsdag for at tage på kursus.

"Det var godt givet ud, især fordi butikken lige havde fået ny uddeler. Jeg vil helt sikkert anbefale kurset til andre formænd og uddelere, uanset om man er et nyt par eller har arbejdet sammen i mange år."

Tekst: Henrik Rindom Knudsen