Søg

Print side

Hvem skal have en plads i Coops landsråd?

Coop afholder valg til landsrådet. I Coops landsråd involverer engagerede medlemmer sig i store spørgsmål som sundhed, miljø, fødevaresikkerhed, fremtidens madkultur og ansvarligt forbrug.

Fra den 14. august er det muligt at blive opstillet som kandidat til Coops landsråd via sin lokale butik.

Alle danskere, der er medlem af Coop, kan søge om at blive opstillet til Coops landsråd, der træffer beslutninger om de overordnede linjer i Coops udvikling, og er Coops øverste myndighed.

Har din bestyrelse styr på, hvordan I opstiller en kandidat? 

Vi har samlet al information til bestyrelser om landsrådsvalget her

Det er den enkelte butiks- eller brugsforeningsbestyrelse, der afgør, hvem den vil opstille til valget. Interesserede medlemmer kan henvende sig til bestyrelsen i deres lokale butik. 

50 af landsrådets 124 pladser er på valg til efteråret. Opstillingsperioden slutter den 1. september.

Har din bestyrelse styr på, hvordan opstilling og afstemning foregår? Vi har samlet al information til bestyrelser om landsrådsvalget her


Valg i 10 distrikter
Landsrådsvalget forløber som et særskilt valg i hvert af Coops 10 distrikter i Danmark. Alle bestyrelser i foreningen kan opstille tre kandidater fra deres eget distrikt til afstemningen om at blive medlem af landsrådet. Efterfølgende vil kandidaterne blive opstillet på en valgside online, hvor de har mulighed for at præsentere sig selv.

Interesserede medlemmer og potentielle kandidater kan se mere på www.coop.dk/valg2017 

  • Selve afstemningen foregår fra den 29. september til 6. oktober 2017. Her er det også bestyrelserne i hvert distrikt, der kollektivt bruger deres stemmeret.
  • Valgresultatet bliver offentliggjort den 6. oktober 2017.

Kandidaterne bliver valgt for en 2-årig periode. Bliver man valgt ved landsrådsvalget 2017, sidder man derfor på posten frem til efteråret 2019.

 

Pressemeddelelse udsendt den 21. juni 2017.