Søg

Print side

Kom på Rådhuspladsen og slå et slag mod madspild

Coop gentager sidste års succes i kampen mod madspild med et stort event på Københavns Rådhusplads torsdag den 9. oktober. Alle medlemsvalgte, der har mulighed for at deltage, er inviteret.

Madspild er et stort problem, økonomisk og miljømæssigt. Det anslås, at der hvert år kasseres 300.000 tons spiselige fødevarer i fødevaresektoren, og det koster danske forbrugere mere end 16 milliarder kroner årligt. Derudover tærer det hårdt på jordens ressourcer og miljø. Hvis man eksempelvis smider 1 kg ris ud, spildes 3400 liter vand. Dette er et problem, som Coop tager alvorligt.

Den 9. oktober 2014 deltager Coop for andet år i træk i Danmarks største event mod madspild, hvor førende aktører i fødevarernes værdikæde, dvs. fra landbrug til industri og fra detailhandlen til forbrugerne, går sammen for at oplyse, hvordan madspild bekæmpes.

Fra Coops stand vil vi fortælle, hvad Coop gør for at bekæmpe madspild og informere om, hvad man kan gøre som forbruger. Der vil blive uddelt smagsprøver på lette og velsmagende overskudsretter produceret af Hotel og Restaurantskolen og uddelt opskrifter og fakta om Coops indsatser mod madspild. Det er det, Coop gerne vil have medlemsvalgtes hjælp til.

Vil du være med?
Eventen på Københavns Rådhusplads den 9. oktober er kl. 14–17. For at være med, skal du bare møde op i Coops stand og spørge efter Natasha Fie Prindahl

Eventen mod madspild er arrangeret i samarbejdet mellem Miljøstyrelsen og Stop Spild Af Mad, sidste år tiltrak begivenheden 6.000 mennesker. I løbet af dagen vil der være underholdning og taler ved bl.a. fødevareminister Dan Jørgensen, miljøminister Kirsten Brosbøl og diverse madpersonligheder. 

Coop håber, succesen gentager sig, og at en masse medlemsvalgte har lyst til at komme og være med til at slå et slag for budskabet: Coop og co. – Sammen mod madspild.

Vil du vide mere, så kontakt:

Natasha Fie Prindahl på mail: natasha.fie.prindahl@coop.dk