Søg

Print side

Kvickly Hyrdehøj: Gode oplevelser med nye LED-lamper

Kvickly Hyrdehøj i Roskilde har som forsøgsbutik fået udskiftet sin konventionelle butiksbelysning med LED. Det har fået varerne til at fremstå mere indbydende, og det pynter samtidig på elregningen, siger Kvicklys souschef Mark Gunst.

Coop vil barbere 20 procent af koncernens energiforbrug af frem mod 2020, og det viser sig nu i butikkerne. To af dem ligger i Roskilde og er blevet forsøgskaniner på en del af projektet, hvor butiksbelysningen skal komme fra LED-lamper.

En af de butikker er Kvickly Hyrdehøj, og her har souschef Mark Gunst kun gode ting at sige om udskiftningen.

”Det er en helt anden belysning. Det nye lys har gjort kødet meget mere interessant og lækkert at kigge på, hvor der før i tiden sad nogle lamper, der gjorde kødet mere gulligt,” siger han og uddyber:

”Flere kunder har spurgt, om kødet er af en anden kvalitet, siden det ser rødere ud. Vi har forklaret, at det simpelthen bare er lyset.” Det samme gælder for frugt og grønt, hvor Mark Gunst fortæller, at man lægger meget mere mærke til grøntsager og frugter, der står mere klart i det nye lys.

”Vi sparer meget”
Også økonomisk ser det lysere ud med de nye lamper. Der er en tydelig forskel på elregningen før og efter udskiftningen. Dog understreger Mark Gunst, at varehuset også har gjort mere for at spare på strømmen. Noget, de startede med, allerede inden Coops igangværende energi-projekt blev sat i søen.

Inden udgangen af 2018 vil andre Coop-butikker også få skiftet belysningen ud med LED, og brugsforeningerne har mulighed for at tilkøbe de energivenlige løsninger.

Ikke kun belysning
Selvom Kvickly Hyrdehøj er blevet testbutik for belysning, er der også andre mål for 2020-energiprojektet.

Frem mod 2019 vil butikkernes køleanlæg blive optimeret, og der vil blive installeret fjernstyrede målere og mere intelligent styring af varehusenes forbrug.

Indtil da kan Mark Gunst glæde sig over de nye lamper, og over at være med i Coops energi-projekt.

”Vi synes, det er en rigtig god idé med i energiprojektet. Både det, at vi sparer nogle penge, men også det, at vi tænker på miljøet,” siger han.

Få mere info om Coops projekt Energi2020:

Hent præsentationen om hele projektet frem til 2019 (PDF).

Se filmen, som er målrettet Coops medarbejdere (Se filmen på YouTube her)

 

Pressemeddelelser:

Coop investerer 100 mio. i LED-belysning

Coop indgår stor alliance om energistyring

 

Tekst af Thomas Schønning

Foto: Jacob Carlsen