Søg

Print side

Kvickly Prøvestencentret og Krogerup gjorde det igen

Kvickly Prøvestencentret og Krogerup Højskole har netop holdt deres andet fællesarrangement. Denne gang handlede mødet om FDB’s oprindelse og værdigrundlag, samt om Krogerup Højskoles historie.

Tekst: Jørgen Mikkelsen, formand i butiksrådet ved Kvickly Prøvestenscentret

FDB’s direktør Thomas Bagge Olesen gav et kort indblik i FDB’s historie og udvikling. Endvidere fortalte han om vigtigheden af samarbejdet mellem Coop og FDB, om medlemsdemokratiet og fremtidens værdigrundlag. 

En lokalhistoriker fortalte om Krogerups historie - fra oprindelsen til 2. Verdenskrig. Derefter fortalte forstander Rikke Forchhammer om tiden, da Krogerup blev til højskole, med Hal Kock som den første forstander. Her kunne Thomas Bagge Olesen supplerede med, at formand i FDB fra 1956 – 1966, Poul Nyboe Andersen, havde været lærer på Krogerup Højskole.

Indimellem oplægende sang vi nogle fællessange fra højskolesangbogen og skolens kor sang et par sange på engelsk og en på afrikansk.

Aftenen startede i øvrigt med spisning, med amerikansk inspireret mad, da det denne dag var amerikansk Thankgivning Day, og man på skolen havde mange amerikansk relateret elever.

Alt i alt en vellykket aften. Vi glæder os til næste møde på Krogerup Højskole den 7. februar 2013, hvor det drejer sig om sundhed. Til den aften har vi allieret os med Joan Preisler, specialkonsulent i sundhed og ernæring fra FDB, og der er kontakt til sundhedsministeriet, så vi glæder os til det nye år med de udfordringer, det bringer.

Har du spørgsmål om arrangementet, eller vil du gerne have gode råd, hvordan du kan gøre, så kontakt:
Jørgen Mikkelsen, formand i butiksrådet ved Kvickly Prøvestenscentret, på mail j-mikkelsen@stofanet.dk eller telefon 40 97 91 78

Arrangementerne havde fået støtte af FDB's aktivitetspulje. Se hvordan du kan søge FDB's aktivitetspulje