Søg

Print side

Lav et madfællesskab!

Hvilke erfaringer har uddeler Jesper Bertelsen i Gudumholm og Mette Nordfeldt i Herrested gjort sig med ’Vores Madfællesskab’? Få drejebogen med værktøjer og gode råd til at stable ”Vores Madfællesskab” på benene i din by.

Foreningen Coop og Dagli’Brugsen lancerede i august 2016 det fælles initiativ ”Vores Madfællesskab”, og siden da har flere  pilot-butikker udviklet et madfællesskab i byen, som styrker både butikken og fællesskabet.

Fælles for dem alle er, at det er en gruppe blandt byens borgere, som er hhv. tovholdere, køkkenskrivere og hjælpere.

Hvad siger uddelerne?

  • "Det er fællesskabet om maden og fællesskabet om butikken, vi skal overleve på i de små byer" (Jesper Bertelsen, Gudumholm)
  • "Brugsen skal være den neutrale og positive partner, som tager initiativet og samler byen på en måde, så alle føler sig velkomne" (Simon Eskelund, Sjørup)
  • "Lav den rigtige tovholdergruppe, I stoler 100% på". "Opgaverne bliver fordelt efter, hvad man er god til". "Du får dem med, som du ved kan løfte den aftalte opgave" (Mette Nordfeldt, Herrested)

Den personlige henvendelse 

At prikke udvalgte borgere på skulderen og invitere dem med i hhv. en styregruppe, på madholdet og som hjælpere viste sig at være meget effektiv.

Det fortæller brugsuddeler i Dagli’Brugsen Gudumholm Jesper Bertelsen i filmen om det første madfællesskab i den nordjyske landsby.

 

Se filmen om Gudumholms første madfællesskab i februar 2017 på YouTube


Hvad virker? 

Lokale ildsjæle i Herrested, Sjørup, Gudumholm og Islev Torv har grebet projektet an på forskellige måder. Alligevel har det været muligt at samle fælles erfaringer i en drejebog til glæde for de knap 600 lokale bestyrelser i butikker og brugsforeninger over hele landet. 

Her kan du hente drejebogen

Få overblik – hvem gør hvad?

Drejebogen indeholder de vigtigste tips og værktøjer til at skabe et vellykket madfællesskab med Brugsen som initiativtager. 

Drejebogen skitserer vejen gennem tre faser: 

  1. Forberedelse
  2. Planlægning
  3. Så er vi i gang 

Se reportagen fra madfællesskabet i Gudumholm i årsmagasinet ”Dit Coop”, som udkommer sammen med Samvirke i maj 2017.

Læs nyheden om Vores Madfællesskab: Danmarks spiser sammen fra januar 2017.