Søg

Print side

Medlemmerne crowdfunder en lille million om ugen

Både små og store fødevareprojekter er gået fra vision til virkelighed, siden Coop gav medlemmerne mulighed for at engagere sig i mikrofinansiering. Coop Crowdfunding har rejst knap 9,5 millioner på 10 uger.

Coop gik den 3. april i luften med Coop Crowdfunding. Formålet var at bygge bro mellem på den ene side de mange fødevareproducenter, som ofte mangler finansiering til at realisere deres gode ideer, og på den anden side Coops 1,7 mio. medlemmer, som i stigende grad efterspørger mulighed for at involvere sig i konkrete ideer og lokale initiativer. Lanceringen blev rigtig godt modtaget af pressen, ikke mindst i de lokale og regionale medier, som dykkede ned i historier om alt fra Thise Græsmælk til Ærø Whisky og Bornholmsk tyggegummi, – og ikke mindst visionen om Andelsbevægelsen 2.0, fortæller Charlotte Skovgaard, projektdirektør. 

Efter de første 10 uger med Coop Crowdfunding står det klart, at det er muligt at rejse penge til både små og store fødevareprojekter. 

Borgere støtter modernisering

De projekter, hvor danskerne køber en andel af et lån mod at få en rente, bliver hurtigt fuldtegnet. Fejø Frugt fik på bare to dage rejst 300.000 kroner til en ny økologisk frugtplantage.

Senest er også Coops to egne crowdfundingprojekter kommet i mål: 

  • Dagli’Brugsen i Uldum har rejst 1,2 mio. kroner til modernisering af butikken ved, at 123 personer har købt en låneandel fra 1.000 kroner og opefter. 
  • Dagli’Brugsen i Stevnstrup har rejst det hidtil højeste beløb på 3 mio. kroner til udbygning og modernisering af butikken. Læs om Dagli’Brugsen Stevnstrup i Randers Amtsavis.

Støt et projekt og få belønning

Den type projekter, hvor medlemmerne giver for eksempel 200 kroner mod at få en belønning, er kommet lidt langsommere fra start. To uger inden fristen for de første projekter udløber, er tre projekter fuldtegnede. Danskerne var bl.a. hurtige til at støtte afrikanske kvinder, som producerer små kaffeposer, ligesom også økologisk whisky fra Ærø hurtig kom i mål. Dyrehøj Vingaard, som er omtalt i Berlingske den 14. juni, nærmer sig også med hastige skridt målet. 

Du kan læse mere om belønningsprojekterne her.

Hvis du ikke allerede er oprettet som bruger på Crowdfunding.coop.dk kan du nemt gøre det på siden her. Så er du hurtigt klar til at støtte netop den ide, som du brænder mest for.

Vær med til at finde nye spændende fødevareprojekter

Kender du til fødevareproducenter i dit lokalområde, som har en god ide, men som mangler penge til at føre den ud i livet, så må du meget gerne nævne muligheden for Coop Crowdfunding. 
Potentielle projektejere kan læse mere om, hvad det kræver for virksomheder eller iværksættere at oprette henholdsvis et belønningsprojekt og et låneprojekt på siden crowdfunding.coop.dk/businesses