Søg

Print side

Stor succes: Gundsømagles første madfællesskab overraskede

For tre uger siden så det ikke så godt ud med tilmeldingerne til Gundsømagles første madfællesskab, som skulle løbe af stablen den 5. september.

Uddeler Frank i Dagli’Brugsen Gundsømagle blev dog glædeligt overrasket: På dagen var der 91 tilmeldte, og lidt før kl. 18 væltede det ind i Gundsømagle Forsamlingshus med mennesker. Børnefamilier og ældre kom glade ind og blev spurgt, om de ville have et navneskilt på. 

”Så kan vi hinandens navne, og så lærer vi hinanden bedre at kende. Der er mange nye tilflyttere i Gundsømagle, og dem vil vi gerne have med i vores lokalsamfund. Det er sådan et arrangement som Vores Madfællesskab perfekt til at hjælpe med,” siger Karin Linde Pedersen, der til daglig er sekretær i landsbyrådet og initiativtager til arrangementet.

Aftenens menu: 

  • Langtidsstegt oksefilet, ovnstegt kylling, kartofler, sovs, spidskålssalat, agurke og gulerodsstænger
  • Kaffe, småkager og is til de små

Nye madfællesskaber blomstrer op
Efter at en række butikker har testet madfællesskaber i egen by og formet et køreklart koncept, blomstrer lokale initiativer for fællesspisning op over hele landet. Alle med brugsen som omdrejningspunkt. Det samme er sket i Gundsømagle, hvor samarbejdet med Coop har gjort det nemmere at samle folk. 

Gundsømagle har gennem 10 år haft forskellige former for fællesspisning, hvor folk gladelig møder op og spiser sammen. Formålet med det nye madfællesskab omkring Dagli’Brugsen er at tiltrække nytilflyttere og de unge børnefamilier, så lokalsamfundet mødes på tværs af aldersgrupper. 

”Det er lykkedes rigtig godt at få en masse forskellige aldre til at mødes under samme tag,” siger Karin Linde Pedersen, der er formand for den lokale styregruppe for madfællesskabet, som er blevet til med hjælp fra 20 engagerede frivillige.

Også uddeler Frank Rasmussen er positivt overrasket. 

”Jeg er forholdsvis ny som uddeler i Dagli’Brugsen i Gundsømagle, så jeg blev kastet hovedkulds ind i madfællesskabet. Det har været rigtig godt at være med til, og jeg må sige, at jeg er meget positivt overrasket over det antal folk, der er mødt op i dag.”

Foruden styregruppen, som har planlagt ”Vores Madfællesskab” i Gundsømagle, er der nedsat et madhold og en hjælpergruppe. De har lagt en slagplan for arrangementet. 

Sådan så planen ud:

  1. Mødetid: Skrællerne på madholdet mødtes kl. 15 dagen før for at få gjort kål på de ca. 25 kg kartofler. Måske kommer holdet, som begynder bordopstilling - men ellers begynder dette fra kl. 15 på dagen
  2. Uddeler Frank var aktivt med. Han modtog folk og bryggede kaffe3. Karin og Frank stod sammen for velkomsttalen

Vil I også i gang? Du kan hente inspiration og se filmen fra Dagli’Brugsen Gudumholm, ligesom din foreningskonsulent er klar til at hjælpe med sparring fra madfællesskaber i drift eller med et opstartmøde hjemme i din butik.

Alt materialet er samlet på www.coopforum.dk/voresmadfællesskab 

Mere information: Vores Madfællesskab – det er nemt at være med i køreklar koncept