Søg

Print side

Samarbejde med lokal højskole blomstrer stadig

I begyndelsen af februar var der igen møde på Krogerup Højskole. Mødet er blevet til i samarbejde med butiksrådene i SuperBrugsen Humlebæk og Kvickly Prøvestenscentret Helsingør. Temaet var denne gang ”Danskernes sundhed”. 

Tekst: Jørgen Mikkelsen, formand i butiksrådet ved Kvickly Prøvestenscentret

Det panel, der skulle diskutere det vigtige emne, var sundhedsordfører fra Radikale Camilla Hersom, Morten Grønbæk fra Statens Institut for Folkesundhed og Joan Preisler specialkonsulent i sundhed fra Coop. Diskussionen gik i høj grad på, hvordan man finder en balance mellem, hvad staten skal gøre, og hvad den enkelte borger selv må gøre for sundheden. 

Efter nogle gode indlæg fra ordstyreren Ulrich Quistgård fra Krogerup Højskole og de tre paneldeltagere, var der en fin dialog med de fremmødte deltagere og en del af skolen elever. Her var der meget snak om, hvor skadelig rygning er, og især hvad samfundet kan gøre. Skal man forbyde tobakssalg i butikkerne? Skal der være specielle butikker i lighed med det svenske systembolag? Skal priserne være meget højere? 

Ideerne var mange, men det er svært for en dagligvarekæde som Coop at undlade at handle med tobak, hvis ingen andre vil være med. Og der kommer nok heller ikke svenske tilstande foreløbigt, så et decideret svar på, hvad der skal gøres, findes nok ikke, andet end oplysning, oplysning og atter oplysning.

Arrangementet på Krogerup Højskole startede i øvrigt med dagens måltid, som på skolen strutter af sundhed med masser af salat og mange andre sunde ting. I løbet af aftenen er ta` selv kaffe med hjemmebag til.

Næste arrangement med butiksrådene og Krogerup Højskole er den 2. maj 2013, hvor det drejer sig om etisk handel. Her deltager Brian Sundstrup, der er specialkonsulent indenfor etisk handel i Coop, mens Krogerup Højskole sørger for øvrige kvalificerede deltagere i panelet. 

I øvrigt er det vedtaget, at vi fortsætter det gode samarbejde også i efteråret, og hvis interessen stadig er til stede, har vi tanker om også at være på banen sammen med højskolen i 2014.

LÆS OGSÅ: