Årsmøder & generalforsamlinger

Indflydelse til Coops medlemmer

Engagement og medlemsdemokrati er Coops livsnerve og har formet både den danske dagligvarehandel og samfundet i mere end 150 år. 

Hvordan vil du og din bestyrelse engagere jeres medlemmer på forårets møde?

Møderne er et vigtigt afsæt for årets foreningsarbejde og er med til at engagere og involvere medlemmerne omkring butikken, vores mærkesager og værdier. Her inviterer vi medlemmerne til en god oplevelse, hører deres idéer, udvikler nye aktiviteter sammen og skaber opmærksomhed og opbakning i lokalsamfundet. 

Vi håber, at du og bestyrelsen vil være med til at fortælle Coops medlemmer, at de til generalforsamlingen og årsmødet har mulighed for at få indflydelse og kan være med til at sætte deres præg på lokalsamfundet og udviklingen af deres butik.

Vores butikker er mere end et indkøbssted

Sammen har vi i det forgangne år udviklet en ny strategi for foreningen Coop, og vores fælles mål er, at vi vil engagere alle vores medlemmer. Materialerne til generalforsamlinger og årsmøder i 2018 vil understøtte denne indsats.  

Årsmøder og generalforsamlinger er en enestående mulighed for at formidle, hvordan man som medlem af Coop kan engagere sig i sin egen butik, og hvordan det fælles ejerskab med 1,7 mio. andre medlemmer er med til at gøre en forskel, når det handler om Coops mange mærkesager og de forandringer, vi skaber sammen. 

Tonny Lauridsen, formand for landsrådet, fortæller, hvilke planer bestyrelsen i SuperBrugsen Havdrup har for at engagere medlemmerne ved generalforsamlingen i 2018:

Formand for butiksbestyrelsen i LokalBrugsen Vorrevangen, Jens Peter Schytte, opfordrer til, at man går flere butikker sammen om at lave et større arrangement, der kan tiltrække flere til årsmødet:

3 ting, som du og bestyrelsen kan gøre nu

  1. Allerede nu kan I med fordel drøfte i bestyrelsen og med uddeler/varehuschef, hvordan I bedst kan engagere jeres medlemmer før og under afholdelsen af generalforsamlingen eller årsmødet. 
  2. Overvej, hvilke lokale foreninger eller andre aktører i lokalsamfundet I kan invitere til at samarbejde med jer om generalforsamlingen eller årsmødet. Det er ofte en god måde at nå ud til flere – og nye grupper af deltagere.  
  3. Brug evt. også facebook-gruppen ”Coop aktive”, hvor op mod 1000 foreningsaktive deler viden og erfaringer, inspirerer hinanden og kan hjælpe dig og bestyrelsen med at planlægge det bedst mulige møde for medlemmerne.