Lokale Investeringer
I foreningssekretariatet glæder vi os over, at butiksbestyrelserne har taget godt imod Lokale Investeringer og vist, at der er grobund for mange gode investeringer, baseret på viden om, hvad kunder og medlemmer efterspørger lokalt. Lokale Investeringer støtter investeringer i materielle anlæg som fx. inventar, køl og produktionsmaskiner.
Butikkerne kan ansøge hvert andet år, så i 2023 får de butikker der IKKE var med i 2022, mulighed for at ansøge midlerne. Der er åbent for ansøgninger per 2. januar 2023.
Inden I ansøger, er der en række forhold, som skal være på plads. Det kan du se mere om ved at klikke på: 'Sådan ansøges Lokale Investeringer' og 'Kriterier' i de røde bokse neden for.
Nederst på denne side finder du også 'Spørgsmål og svar om Lokale Investeringer'.
God fornøjelse!
Ansøgningsproces
Til en start bør I drøfte, hvilke investeringer der kan være relevante for jer. Efterfølgende indhenter uddeler eller varehuschef priser fra den etableringskonsulent, der er tilknyttet butikken. Først når disse er indhentet, udfyldes ansøgningsskema af uddeler eller varehuschef i Coop Serviceportal (vælg IT-Butik).
Se hele processen ved at klikke på 'Sådan ansøges Lokale Investeringer'
Lokale Investeringer ansøges via Coop Serviceportal, som uddeler/varehuschef har adgang til. I videoen neden for, guides der til, hvordan ansøgning udfyldes.
-
Hvem kan søge puljen?
Alle Coop-ejede butikker i kæderne Kvickly, SuperBrugsen og Dagli’Brugsen. Puljen kan ansøges hvert andet år. Det gælder desuden, at der skal være valgt en butiksbestyrelse.
-
Hvad er formålet med puljen?
Formålet er at sikre butiksbestyrelserne indflydelse og råderum i forhold til anlægsinvesteringer. Desuden er det formålet, at ordningen skal styrke samarbejdet mellem bestyrelse og uddeler/varehuschef. Endelig, og ikke mindst, at øge indtjeningen med stærke investeringer baseret på lokale beslutninger.
-
Hvornår kan vi søge om at være med?
Der kan ansøges fra den 1. januar.
Når der er indhentet tilbud fra etableringskonsulenten på jeres ønskede investering, er I klar til at ansøge puljen.
Dette gøres via Coop Service Portal - vælg:
'IT-Butik'
'Ejendomme og vedligehold'
'Lokale Investeringer'
-
Hvordan søger vi om finansieringen?
Når der er indhentet tilbud fra etableringskonsulenten på jeres ønskede investering, er I klar til at ansøge puljen.
Dette gøres via Coop Service Portal - vælg:
'IT-Butik'
'Ejendomme og vedligehold'
'Lokale Investeringer'
Se iøvrigt 'Sådan ansøges Lokale Investeringer' her på hjemmesiden
-
Hvor meget kan vores bestyrelse søge om?
Butikkens bevillingsramme udregnes i forhold til butiksvareomsætningen. Alle butiksbestyrelser kan således ansøge 0,21 procent af sidste års butiksvareomsætning ex. moms. Der er dog en bundgrænse, så alle uanset butikkens størrelse kan søge 75.000 kr. (gældende fra 2021)
Regneeksempel:
Butiksvareomsætning ex moms: 100.000.000 kr. x 0,21 : 100 = 210.000 kr.
-
Hvad kan vi søge til?
Der kan kun ansøges til materielle anlægsinvesteringer, der overstiger 14.700 kr. per investering (2022 tal). Når butikken køber et anlæg, skal det indregnes med den værdi, det er anskaffet til, og efterfølgende afskrives over anlæggets levetid.
Der er forskellige afskrivningsprofiler alt efter, hvad der investeres i. For eksempel afskrives inventar over fem år, og køle/fryseskabe afskrives over ti år. Man kan godt ansøge om investeringer til flere anlæg inden for beløbsgrænsen. Det er dog ikke muligt at koble ansøgningen til andre typer investeringer uden for dette program.
-
Hvorfor skal det være anlægsinvesteringer?
Det er besluttet, at butikkerne kun kan investere i materielle anlæg, som vil øge butikkens omsætning og avance eller resultere i målbare besparelser.
Det betyder derfor, at der ikke kan investeres i for eksempel vedligeholdelse. Ønsker om dette skal forsat gå via salgschefen.
-
Hvad er et materielt anlæg?
Et materielt anlæg er et fysisk anlæg, som er til vedvarende eje og brug.
Eksempelvis inventar, køl, frost, produktionsmaskiner til slagter eller bager.
-
Hvor kommer pengene fra?
De 20 millioner kr. tages fra Coop Danmarks eksisterende investeringsbudget.
-
Hvad er afkastkravet?
Investeringen skal forrentes med 15 procent på samme måde som alle andre investeringer i Coop. Investeringen afskrives i butikkens regnskab som alle andre investeringer.
-
Skal der være tilknyttet en butiksbestyrelse for at deltage?
Ja, der skal være tilknyttet en butiksbestyrelse til butikken for at kunne være med i programmet. Hele grundlaget for programmet er netop, at butiksbestyrelsen skal have mere indflydelse, i fællesskab med uddeleren/varehuschefen.
For at en butiksbestyrelse er gyldig, skal der være valgt minimum 3 medlemmer, hvoraf den ene skal fremgå som formand.
-
Hvem kan svare på spørgsmål om kriterier og ansøgningsskema?
Drejer dit spørgsmål sig om selve ansøgningen, hvad enten det gælder forståelsen af kriterier, ansøgningsprocedure eller lignende, kan du enten rette henvendelse til:
Claus Jespersen
mail: claus.jespersen@coop.dk
Telefon 3091 6824
eller
Jacob Ahrens Nielsen
mail:
jacob.arens.nielsen@coop.dk
Telefon 2894 7764
-
Hvem kan svare på spørgsmål om priser på anlæg?
Det er butikkens faste etableringskonsulent, der kan indhente tilbud på anlæg.