Sammen om bedre kaffe

Bidrag til en positiv udvikling i Afrika

Coop vil skabe den korteste og mest effektive værdikæde for kaffeproduktion i verden. Derfor har vi etableret vores eget kafferisteri i Kenya.

Produktionen begyndte i sommeren 2016. Målet er, at en større del af produktionen – og betalingen – bliver hos bønderne. Der er stadig en masse udfordringer, men samarbejdet giver os også mulighed for at sikre god kaffe til danske forbrugere og samtidig bidrage til en positiv udvikling i Afrika.

Her på siden kan du se de kaffeprojekter, foreningen Coop arbejder på, og finde materialer til butikkens egne kaffearrangementer for medlemmerne.

Sådan engagerer du dig i Coops kaffeprojekter

1. Bestil et kaffekit til bestyrelserne

Sig goddag med en kop kaffe og få jeres budskab ud til flere. Ni lokale bestyrelser har været med til at udvikle et kaffekit til andre bestyrelser, der vil i kontakt med kunderne i butikken.

Kaffekittet består af en kapselmaskine, roll up og et par kaffesække. Kapsler, bord og strømstik (220V) sørger man selv for i butikken.

Alle bestyrelser, der bestiller et kaffekit, inviteres indenfor i vores eksklusive kaffeunivers, hvor vi hygger os med konkurrencer, smagninger og andre arrangementer med og om kaffe.

I første kvartal 2018 åbnes der igen op for bestillinger af kaffekit.

2. Bliv Coop-kaffeambassadør

Som en del af foreningens nye strategi uddanner vi Coop-ambassadører, der kan være med til at sprede de mange gode budskaber.

Der findes to typer af kaffeambassadører: Den omrejsende og den lokale. Begge spiller en vigtig rolle som formidlere af Coops mange gode budskaber, og begge bliver trænet i Coops kaffehistorie, formidling i større og mindre forsamlinger og får viden om kaffeproduktion – helt fra bønne til velsmagende kaffe.

I efteråret 2018 kan du igen tilmelde dig som kaffeambassadør.

3. Bliv medarrangør for Coops kaffekurser til medlemmer 

Vi vil engagere alle Coops medlemmer. Det er med vores nye strategi hovedfokus for foreningen Coops arbejde.

Et af de konkrete tiltag for at lykkes med dette er at invitere medlemmerne indenfor og fortælle dem om vores mange tiltag med udgangspunkt i Coops madmanifest og vores formål ”Sammen om bedre mad”.

I foråret 2018 arrangerer vi 10 kaffekurser til medlemmerne under titlen ”Kan du smage hvor kaffen kommer fra?”.

Vi begynder med at smage på kaffe fra hele verden, før vi ender i Afrika, hvor vi med udgangspunkt i de afrikanske kaffetyper og Coops risteri i Kenya lærer at brygge den perfekte kop.

Vi stiller med fagfolkene, sørger for et let måltid mad og selvfølgelig masser af god kaffe. Du inviterer så mange medlemmer som muligt.

Vil du være med til at arrangere et kaffekursus for medlemmerne i dit lokalområde – en unik mulighed for at tilbyde dine medlemmer en anderledes oplevelse og vise, at din butik kan noget helt specielt?