Aktiviteter
Her på siden har vi samlet en lang række forslag til aktiviteter og arrangementer, som kan styrke jeres lokale fællesskaber. De kan gennemføres i samarbejde med professionelle samarbejdspartnere til foreningen eller med andre lokale aktører i netop jeres område. Mulighederne er mange og kan rumme og ramme alle aldersgrupper. Lad aktiviteterne indgå i et årshjul, når I planlægger, så I som bestyrelse er sikre på at komme bredt omkring i løbet af hele året.
Hver by, butik og bestyrelse er ligeså mangeartede, som der er aktiviteter. I forslagene arbejder bestyrelser (og butikker) derfor aktivt med i planlægningen og afviklingen, så I sammen med samarbejdspartneren sikrer den rette aktivitet og målgruppe.
Nedenfor finder du information om de enkelte aktiviteters formål, indhold og økonomi samt bestyrelsens opgaver og kontaktoplysningerne på de forskellige samarbejdspartnere.
Værd at vide om samarbejdspartnerne:
Gennem flere år har foreningen arbejdet sammen med en række eksterne samarbejdspartnere. De er hver især eksperter på deres eget felt, de er engageret i Coops værdier og mærkesager, og så har alle deres aktiviteter været afprøvet succesfuldt i praksis.
Planlægning er væsentlig
For at sikre et optimalt arrangement med bedst muligt fremmøde, logistik, afvikling og omtale er det afgørende at planlægge aktiviteterne i god tid.
Har I allerede gode samarbejder og partnerskaber med de lokale foreninger, skoler og erhvervsliv? Ellers kunne I overveje at komme i gang ved at banke på døren og invitere dem til at lave fælles aktiviteter. Sammen kan I samle flere deltagere, udvide mulighederne for gode lokaler til arrangementer og komme bredere ud med invitationen om at deltage. Samtidig øger det jeres chancer for bred synlighed på både jeres egne hjemmesider, facebook-kanaler og fysiske opslag samt i den lokale presse.
Uanset om I selv finder gode aktiviteter, egne samarbejdspartnere eller om I benytter jer af forslagene her på Coopforum, ønskes I rigtig god fornøjelse og arbejdslyst med at inddrage flere medlemmer i foreningen, butikken og fællesskabet.
Inviter de unge familier ind i butikken
Vi taler alle sammen rigtig meget om dem; børnefamilierne og hvordan vi får flere af dem til at købe ind i vores butikker.
Kig med i det nye inspirationshæfte og få ideer til, hvordan I inviterer til familievenlige aktiviteter. Et eksempel er set i SuperBrugsen i Oksbøl, hvor de har lagt butik til en ’babymadsworkshop’ med nybagte forældre og nye medborgerbabyer som deltagere. Underviser på denne aktivitet er Malou Lassen, som selv er mor og bachelor i Ernæring og Sundhed. Med den baggrund er hun nu med til at gøre unge familier klogere på mad. Du kan også booke Malou eller en af de andre dygtige oplægsholdere til kreative og fællesskabende medlemsaktiviteter.
Vi tror på den dybere mening med at gøre ting sammen. Være sammen, spise sammen, tale sammen og skabe forandring sammen. Det er det, det hele handler om.
Et Danmark taler sammen-arrangement må gerne foregå i eller udenfor butiksrummet og gerne i åbningstiden. Ved langborde skabes dialogen, nysgerrigheden fra de handlende der passerer forbi og muligheden for at involvere sig i debat og udfordringer.
Formatet kan skaleres fra alt mellem 10 og 100 mennesker. Grundsubstansen er den samme: Mennesker mødes for at spise og tale sammen, og samtalen er rammesat gennem invitationen, velkomsten og gennem samtaleværktøjer ved bordene.
Lad de unge familier møde Malou og giv dem inspiration til gode madvaner
I en travl hverdag kan vi føle os fantasiforladte, når vi skal fylde indkøbskurven og handle ind til aftensmaden, madpakkerne, babymad eller højtidshygge.
Et samarbejde med Malou vil give jeres medlemmer inspiration til at være mere kreative med de råvarer og produkter, som de kan finde I jeres butikker.
Nøgleordene her er inspiration og kreativitet, mad til baby og børn, kræsenhed og madmod.
Mød Leela Jung med nye smags- og madoplevelser.
I et samarbejde med madjongløren Leela Jung lægges der op til smagsoplevelser, der kan tilpasses alle aldersgrupper. I aktive madværksteder går det hele op i en højere madoplevelse, når deltagerne afslutningsvis hygger sig med at spise maden sammen.
Bestyrelser og butikkerne arbejder aktivt med i planlægning og forberedelser undervejs.
Nøgleord: Grøn og klimavenlig mad, madspild, bæredygtighed, sundhed, Coops egne varemærker/mærkesager.
Mød Frederik Schiøtz og få den gode kaffehistorie serveret
Lad så mange af Coops medlemmer som muligt engagere sig i den gode kaffe og hjælp dem med at kende forskel på 'kaffe' og 'den gode kaffe'. Inviter medlemmerne på kaffe og lad samtidig kaffeentusiast og barista Frederik Schiøtz servere den værdifulde historie om Coops kaffe.
Klik ind på siden og læs mere om Coops kaffeprojekter. Her finder du også materialer til kaffearrangementer for medlemmerne.
Nøgleord: Ansvarlighed, bæredygtighed, etisk handel
Mød Anne Ravn og få en god portion ny viden om mad
Når der afholdes et arrangement i samarbejde med Anne Ravn lægges der op til debat og sunde smagsoplevelser. Aktiviteten kan tilpasses til alle aldersgrupper.
Mød Lene Midtgaard og tag pulsen på den moderne forbruger
Peger pilen i begge retninger? Bør den ansvarlige forbruger have større fokus på hvad der kommer i kurven? Hvad er fakta, hvad kan forbrugeren og supermarkedet gøre mere af og kan vi tage en debat om holdninger?
Der uddeles masser af tips til den helt almindelige hverdags-kurv.
Bestyrelser (og butikkerne) arbejder aktivt med i planlægning og forberedelser undervejs.
Nøgleord: Coop ansvarlighed/CSR, bæredygtighed, klima, plast/emballage.
Mød Heidi Møller og inviter medlemmerne på gåtur.
Gåture smitter og kan give lyst til endnu flere. Når I først har gået en gang med vejleder, så kan I selv afholde de næste fællesskabende gåture. Måske én eller flere blandt deltagerne melder sig som initiativtager(e) til faste gåture, hvor butikken kan stå i centrum som mødested og afslutningspunkt for turen.
Det er kort sagt det formålet er: En let og god anledning til at møde medlemmer i alle størrelser og aldersgrupper.
Nøgleord: Sundhed, fællesskab
Dagens ret: Børnenes madunivers
I Restaurant GoCook er børn sammen om madglæde og sund mad, når de på 5. eller 6. klassetrin laver mad i skolekøkkenet sammen med medlemsvalgte, Anne Ravn, madkundskabslærere og forældre. Maden består af grove grøntsager og sunde råvarer med fokus på velsmag, sjov og nysgerrighed.
GoCook har en mission om at skabe en generation af børn og unge, der er bedre til at lave mad end deres forældre.
Bestyrelser og butikkerne arbejder aktivt med i planlægning og forberedelser undervejs.
Nøgleord: Mad, sundhed, lokale fællesskaber, partnerskaber, børn
Kom godt i gang med jeres lokale Madfællesskab
Et skræddersyet koncept til at udrulle Vores Madfællesskab i jeres lokalområde. Brugsen tager initiativet og inviterer borgere og lokale ildsjæle med til at udvikle fællesskabet, så det tilpasses lokalmiljøet.
Bestyrelser (og butikkerne) arbejder aktivt med i planlægning og forberedelser undervejs.
Nøgleord: Lokale fællesskaber, mad, måltider
Mød Andreas Lloyd og inviter byens borgere, foreninger og forretningsliv til en aktiv debat om at 'Stå sammen om at udvikle byen'
Med Andreas Lloyd får I taget temperaturen på meninger og holdninger med alt fra ønsker til den lokale butik til alle øvrige vigtige emner, der optager jer og jeres medlemmer lokalt.
Hver by har sit eget særpræg og derfor er udgangspunktet, at I sammen med Andreas afstemmer indhold, så det passer til jeres lokalsamfund og de målgrupper i ønsker at involvere.
Målgruppe: Byens borgere, foreningsliv, erhverv
Nøgleord: Udvikling, debat, fællesskab
Ved hjælp af 'Butikken som byens scene' kan I engagere jeres medlemmer med et godt og højt fagligt niveau af forbrugeroplysning om emner inden for fødevarer og forbrug.
Bestyrelser (og butikkerne) arbejder aktivt med i planlægning og forberedelser undervejs.
Nøgleord: Fællesskab, forbrug, fødevarer, oplysning