En by i udvikling
'ForsamlingsBrugsen' er centrum for den fælles lokale debat og dialog.

Stå sammen om, at udvikle byen!
Sæt liv i butikken – og byen!
Inviter byens borgere, foreninger og forretningsliv indenfor i 'Forsamlingsbrugsen' til samtaler og udvikling af nye initiativer, der kan styrke det lokale sammenhold.
Forskere vurderer, at op mod halvdelen af alle danske landsbysamfund ikke vil eksistere om 25 år. Men de landsbyer, der klarer sig godt er som regel kendetegnet af en livlig og engageret lokal brugsforening, der tager ansvar for byens udvikling.
Dette arrangement er et godt 'første skridt' til at tage temperaturen på meninger og holdninger med alt fra ønsker til sikring af det lokale butiksliv til alle øvrige emner, der optager jer lokalt.
Hver by har sit eget særpræg og derfor skræddersys hvert arrangement, så det passer til jeres lokalsamfund og de målgrupper I ønsker at invitere.
Eksempel: De gjorde det i Hovborg! Læs artiklen, hvordan Hovborg åbnede 'Forsamlingshuset' og var vært for arrangementet 'En by i udvikling'.
Målgruppe: Byens borgere, foreningsliv og erhverv
Bestyrelser (og butikkerne) arbejder aktivt med i planlægning og forberedelser undervejs.
(Nøgleord: Udvikling, fællesskab)
De gjorde det i Hovborg!
I samarbejde med Andreas Lloyd sættes rammen for 'et første skridt' i et møde om fælles interesser.
Hvordan man individuelt eller som del af et foreningsorgan, hver især gøre en stor forskel for sit lokalsamfund, ved at mødes på tværs af meninger og holdninger, men med det fælles formål at styrke byens udvikling.
- Byens fremtid ... kunne være en overskrift
- 'Butikken' er afsender på, at give de deltagende interessenter mulighed for at tage stilling til byens udvikling
- Konkrete eksempler på, hvordan en række landsbyer målrettet har arbejdet for at gøre
deres landsby til et attraktivt sted at bo og ligefrem har vundet priser som "Årets Landsby" mm.
Hvert arrangement tilrettelægges og tilpasses i samarbejde med den enkelte bestyrelse og byens konkrete 'udfordring'.
Andreas Lloyd er foredragsholder for bl.a. Dansk Folkeoplysnings Samråd, Dansk Røde Kors, Frivilligrådet, Folkehøjskolernes Forening mmfl. Facilitator på borgerinddragelsesprojekter for bl.a. Miljøstyrelsen, Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter m. fl.
Andreas har også gæstet Severin Seminar, hvor omdrejningspunktet var metoder til at igangsætte lokale projekter. Særligt fokus på 'de første skridt man selv kan gøre for at bane vejen...'
Foreningsliv, lokale borgere, erhvervsliv og øvrige interessenter i forhold til byens udvikling.
En forudsætning for et godt og vellykket arrangement er altid, at udvælge rette indhold til rette målgruppe. Indtænk og inviter til lokalt samarbejde og partnerskaber i byen. I fællesskab kan I samle deltagere, finde et velegnet mødested, og tilbyde et medrivende arrangement.
Stil de gode spørgsmål (fx):
- Hvilken målgruppe skal arrangementet målrettes efter?
- Hvad er bestyrelsens opgaver?
- Hvor kan arrangementet afholdes? På en lokal skole, i butikken, i et forsamlingshus, andet?
- Kan bestyrelsen få tips og og måske lidt hjælp til markedsføringen af Andreas?
- Hvad koster en booking?
Telefon: 3025 3049
E-mail: andreas.lloyd@gmail.com
Om Andreas Lloyd:
"Jeg er en idealistisk iværksætter og forfatter med dybe rødder i det danske civilsamfund."
Gennem de sidste 10 år har Andreas været en bærende drivkraft i en række nyskabende danske civilsamfundsinitiativer – bl.a. Københavns Fødevarefællesskab, Borgerlyst, Samtalesaloner og Medborgerne. Og undervejs har han skrevet bøgerne “Borgerlyst – Handlekraft i hverdagen” (2013), “Samtalesaloner – små skub, der får folk til at falde i snak” (2016) og “Borgerlyst – en projektbiografi” (2018) sammen med kollegaen Nadja Pass.
I dag arbejder arbejder Andreas som selvstændig konsulent som bl.a.
- Underviser og rådgiver i organisationsudvikling og community organising.
- Konceptudvikler og facilitator af åbne og ligeværdige samtaler og møder.
- Formidler og tekstforfatter med overblik og indsigt.
Alle omkostninger afholdes af den enkelte bestyrelse/butik, priser oplyses ved henvendelse til Leela Jung. Se desuden om muligheder for ansøgning om tilskud i ’Aktivitetspuljen'.
1: PLANLÆG
Når aktivitetens tema og målgruppe er afstemt i bestyrelsen - skal der sættes handling på, at gå fra ide til planlægning. Fx. er det væsentligt at aftale intern arbejdsfordeling, så intet falder mellem 2 stole, og at der findes det bedst egnede lokale, der kan understøtte de behov, arrangementet kræver (videoprojektor, mikrofon, praktisk indretning ift forventning fra indlægsholder m.v.).
2. MARKEDSFØR
Tag alle 'kanaler' i brug!. Fx Coop app, butikkens facebookside, egne netværk, plakater/flyers m.v. Det gælder om at få det gode budskab ud i tide til så mange og så bredt som muligt. Og gentag om nødvendigt!. Travle mennesker ser ikke altid eller glemmer måske let et opslag.
3. GENNEMFØR
Et arrangement varer typisk 1½-3 timer alt efter indhold og behov. Rammerne sætter i selv i samråd med indlægsholder. Vil I måske byde på et let måltid? Overvejer I et deltagergebyr for at få dækket lidt af udgifterne eller for at gøre tilmeldingen mere bindende? Gør hvad I selv har økonomi og erfaring til.
Vigtigst er det at deltagerne bydes velkommen med glæde og god energi og at I får sat jeres eget lokale præg, så det 'mærkes' at butikken rummer meget mere end blot at være et sted at handle.