Lad os lave lokale aktiviteter og gøre en forskel for Ukraine

Ny aktivitetspulje med kort behandlingstid til lokale aktiviteter for Ukraine. 

Rundt om i landet har I i bestyrelserne gang på gang vist, hvor stor en forskel selv den mindste handling kan gøre. Flere lokale bestyrelser har allerede igangsat aktiviteter for at hjælpe Ukraine. Og vi ved, at I allerede har en masse gode idéer til, hvordan man kan lave lokale aktiviteter til støtte for ofrene for krigen i Ukraine. I har før lavet Banko-aftener, fællesspisninger, foredrag, temadage, samlet penge ind, gjort folk klogere og skabt lokale sammenhold.

Pulje til aktiviteter for Ukraine
Nu vil vi gerne opfordre jer til at lave nogle af de aktiviteter med Ukraine og krigens ofre for øje. Derfor har vi oprettet en særlig pulje, som I kan søge til lokale aktiviteter, hvor krigen i Ukraine er omdrejningspunktet. Det kan være aktiviteter, der har til formål at indsamle midler til Ukraine, aktiviteter med Ukraine som tema eller for at byde de ukrainske flygtninge velkommen i lokalsamfundet. Eller en god blanding.

Det kan også være arrangementer, hvor I inviterer lokale eksperter (lokale Røde Kors formænd eller lign.) ned i butikken til at fortælle deltagerne, hvad som er bedst at gøre for at hjælpe lige nu.


Inspiration og nem ansøgning
Behandlingstiden på ansøgninger til puljen er sat ned til 2 arbejdsdage. Derudover har vi udviklet et idékatalog med inspiration til aktiviteter og med kontaktoplysninger på lokale organisationer, som I ville kunne hive fat i, såsom DGI og Dansk Røde Kors.

 

Inviter byens borgere til samtale om lokalsamfundets hjælp

En samtalemiddag er et eksempel på, hvordan din butik kan hjælpe Ukraine – i fællesskab med byens borgere.

’Danmark taler sammen’ er med til at gøre butikken til byens samlingspunkt og styrke det lokale fællesskab. I uge 20 fra 16. - 22. maj 2022 samler vi så mange butikker som overhovedet muligt om initiativet.

Som noget nyt kan I søge Coops Aktivitetspulje og få støtte til at lave arrangementet, hvis det er en del af hjælpen til Ukraine.

I kan arrangere jeres helt egen fællesspisning med debat og dialog, eller I kan udvide og f.eks. invitere flere medværter fra byens øvrige foreningsliv eller de unge medarbejdere i butikken. 

Drejebog med tjekliste til arrangementet

  • Vi er klar med en drejebog til Danmark taler sammen, som gør det overskueligt for jer. Se den her.
  • Se, hvordan et ’Danmark taler sammen’-arrangement kan se ud i filmen fra SuperBrugsen Kolding her.
    Til deres seneste arrangement havde de mere end 40 mennesker til fællesspisning og debat midt i butikken.
  • Tilmeldingen er åben og klar til at styrke fællesskaberne: Klik her og bliv en del af Danmark taler sammen