Julen 2022: Sammen mod ensomhed

SuperBrugsen, Kvickly og Dagli’Brugsen vil sammen med Folkebevægelsen mod Ensomhed bruge julen som en anledning til at vise og anerkende ensomhed. For de 600.000 danskere, der føler sig ensomme, kan julen virke lang og mange tæller faktisk ned til, at den er overstået.

For at vise, at alle ikke tæller ned til det samme, har vi lavet et særligt kalenderlys. Ved at købe dette støtter man sagen og sætter fokus på et stigende problem.

Sangeren og musikeren Rasmus Seebach har skrevet en helt ny julesang, som skal være med til at sætte fokus på ensomhed i Danmark. Hør Seebachs sang og læs mere om kampagnen mod ensomhed

Læs også Coops pressemeddelelse fra 24. oktober

Adventskonkurrence: Bekæmp ensomhed med stærke fællesskaber

Du og bestyrelsen kan tænde et lys i mørket for dem, der mangler et fællesskab i julen, og samtidig gøre andre opmærksomme på problemet med ensomhed. Det kan I fx gøre ved at bygge jeres juleaktiviteter op om årets kalenderlys, som vi sælger i SuperBrugsen, Kvickly og Dagli'Brugsen i samarbejde med Folkebevægelsen mod ensomhed.
Her på siden i boksen "Forslag til juleaktiviteter mod ensomhed i butik", finder I inspiration til, hvordan kalenderlyset og ensomhedskampagnen kan komme i spil ved jeres julearrangementer.

Vind T-shirts til hele bestyrelsen
Der er så meget energi og inspiration at hente, når I deler jeres ideer og aktiviteter med hinanden. Derfor laver vi endnu en ”dele-konkurrence” for jer, der afholder juleaktiviteter med ensomhedskampagnen som omdrejningspunkt. Præmien er T-shirts med logo og butiksnavn til hele bestyrelsen.

Sådan deltager I

  1. Gå ind i Facebook-gruppen Coop aktive,
  2. Lav et opslag med billeder eller video og en tekst, der beskriver arrangementet
  3. Husk at skrive hashtagget #StærkeLokaleFællesskaber i teksten.

Vi trækker vindere om mandagen efter hver søndag i advent. Men I kan begynde at dele juleaktiviteterne mod ensomhed allerede fra november.

Om Folkebevægelsen mod Ensomhed

Røde Kors, ÆldreSagen, Hjerteforeningen, Fonden for Socialt Ansvar og Startlinjen er blandt folkebevægelsens samarbejdspartnere. Folkebevægelsen mod Ensomhed blev stiftet i 2014 som en platform for alle, som arbejder med ensomhed og fællesskaber. I dag er der næsten 100 aktører, som arbejder med aftabuisering af ensomhed, finansierer analyser og undersøgelser for at skaffe ny viden. Folkebevægelsen mod Ensomhed står også bag konferencer og ikke mindst Danmark Spiser Sammen.

Visionen er, at ingen i Danmark skal rammes af alvorlig ensomhed.