Valg til Coop ambas bestyrelse 2020

Nye bestyrelsesmedlemmer valgt til Coops bestyrelse

Lørdag den 25. april 2020 blev der for første gang nogensinde afholdt digitalt landsrådsmøde i Coop og digitalt valg til Coop ambas bestyrelse. Der var kamp om de tre bestyrelsesposter blandt ni kandidater.

 

De tre nyvalgte medlemmer af Coop ambas bestyrelse er følgende:

Christian Busch er 49 år og formand for Ringe Brugsforening, hvor han har siddet i bestyrelsen siden 2015. Han har været medlem af Coops landsråd siden 2017. Han er major i Hæren ved slesvigske fodregiment og er aktiv i flere bestyrelser.

Mads Svaneklink er 39 år og har været formand for Kvickly Spinderiet i Valby siden 2015 og næstformand for Coops landsråd siden 2018. Han er stifter og ejer af kommunikationsvirksomheden Analog og har erfaring fra flere organisationers bestyrelser.

Stine Bosse er 59 år og er medlem af Kvickly Helsingør og Gilleleje Brugsforening. Hun er professionelt bestyrelsesmedlem med formandsposter i bl.a. TELE Greenland og Nunaoil A/S og har tidligere været Group CEO i Tryg. Hun er uddannet jurist.

 

Se oversigten med præsentationer af alle ni kandidater til Coop ambas bestyrelse længere nede på siden.

 

Fakta om Coop ambas bestyrelse

Coop amba er betegnelsen for den demokratiske andelsforening, som 1,8 millioner danskere er medlemmer og ejere af. Bestyrelsen i Coop amba består af ti Coop-medlemmer. Det er Coop ambas bestyrelse, der udpeger bestyrelserne i Coop Danmark, Coop Bank og Coop Invest. Bestyrelsen træffer bl.a. beslutning om køb og salg af virksomheder, Coops strategi, handlingsplaner og medlemsvilkår. Det er Coops øverste myndighed, landsrådet, der består af engagerede danskere fra hele landet, som vælger medlemmerne af Coop ambas bestyrelse.

 

Hvert år er en del af medlemmerne i Coop ambas bestyrelse på valg. Et bestyrelsesmedlem vælges for 3 år og kan efter endt valgperiode genopstille til posten.

Den 25. april 2020 var der valg til 3 bestyrelsesposter for perioden 2020 - 2023

 

På valg i 2020 var:

  • Jens Christian Sørensen (ej genopstillet)
  • Mette Bækgaard
  • Mikkel Irminger Sarbo (ej genopstillet)