Valg til Coop ambas bestyrelse 2021

Bestyrelsesmedlemmer og formand valgt til Coops bestyrelse

Lørdag den 24. april 2021 blev der afholdt digitalt landsrådsmøde i Coop og digitalt valg til Coop ambas bestyrelse. Der var kamp om de to bestyrelsesposter blandt syv kandidater. Formand Lasse Bolander og medarbejderrepræsentant Birgitte Hesselbjerg var også på valg i 2021. Begge blev genvalgt ved fredsvalg.

De to valgte medlemmer af Coop ambas bestyrelser er følgende:

Nicolai Houe er 45 år gammel er medlem af bestyrelsen I Kvickly Bruuns Galleri i Aarhus og har siden 2012 været valgt til Coop ambas bestyrelse. Han er konsulent, iværksætter og ejer virksomheden HOUE Consult, hvor han udvikler forretning indenfor kompetenceudvikling, faciltiering af oplevelser og beskæftiger sig med FoodTech.

Jette Rosenberg er 48 år og har siden 2015 været medlem af bestyrelsen for Brugsforeningen for Middelbart og Omegn og blev i 2020 valgt til formand for brugsforeningen. Hun er afdelingsdirektør i Middelfart Sparekasse og siden 2005 engageret sig i bestyrelsesarbejde i både den finansielle sektor og i medlemsejede foreninger.

 

Nicolai Houe er genvalgt, og Jette Rosenberg erstatter Bjarne Dybdahl Andersen, der valgte ikke at genopstille.

 

Se oversigten med præsentationer af alle syv kandidater til Coop ambas bestyrelse længere nede på siden.

 

Fakta om Coop ambas bestyrelse

Coop amba er betegnelsen for den demokratiske andelsforening, som 1,9 millioner danskere er medlemmer og ejere af. Bestyrelsen i Coop amba består af ti Coop-medlemmer. Det er Coop ambas bestyrelse, der udpeger bestyrelserne i Coop Danmark, Coop Bank og Coop Invest. Bestyrelsen træffer bl.a. beslutning om køb og salg af virksomheder, Coops strategi, handlingsplaner og medlemsvilkår. Det er Coops øverste myndighed, landsrådet, der består af engagerede danskere fra hele landet, som vælger medlemmerne af Coop ambas bestyrelse.

Hvert år er en del af medlemmerne i Coop ambas bestyrelse på valg. Et bestyrelsesmedlem vælges for 3 år og kan efter endt valgperiode genopstille til posten.

Den 24. april 2021 var der valg til 2 bestyrelsesposter, 1 formandspost, og 1 medarbejderrepræsentant for perioden 2021 - 2024.

 

På valg i 2021 var:

  • Lasse Bolander (formand)
  • Bjarne Dybdahl Andersen (genopstiller ikke)
  • Nicolai Houe
  • Birgitte Hesselbjerg (medarbejderrepræsentant)

Opstillede kandidater (i alfabetisk rækkefølge):

Formandsvalg

Bestyrelsesvalg

Valg af medarbejderrepræsentant