Kaffe med værdikæder

Lav din egen lokale kaffesmagning og få alle nuancerne med.

Kaffe fra African Coffee Roasters er jo meget mere end almindelig god kaffe. At starte et risteri i Kenya er ikke let, men bag ved har der fra initiativtagerne været et ønske om, at medvirke til et unikt eksempel på etisk og bæredygtig handel. Det er vi i Coop medvirkende i og rundt på hylderne i butikkerne stråler historien nu gennem de flotte kaffeprodukter. 

Hvad kan du gøre? En lokal kaffesmagning kommer omkring kaffeproduktion, bryggemetoder og historien bag værdikæderne. Se i nedenstående, hvordan du kan invitere til lokale kaffe-events (online og fysiske).

Hvad kan man, når man har deltaget i Coops  kaffesmagning? Med udgangspunkt i den nye Cirkel Grand Cru serie vil man som deltager opnå træning i at vurdere de vigtigste smagsparametre i kaffens verden: Fylde, Syrlighed og Sødme.
I forbindelse med Grand Cru kaffens forskellige risteprofiler får man også viden om, hvordan lys-mellem-mørk ristning påvirker kaffens smag.
De fire Grand Cru høstlande - Brasilien, Guatemala, Tanzania og Kenya - er store og traditionsrige kaffe lande med hver deres karakteristiske smagsprofil. Det ser vi nærmere på undervejs i smagningen.
Målet er, at man ovenpå smagningen bliver i stand til at definere sin favoritkaffeprofil og måske sit favorit kaffeland - og derved bliver bedre i stand til at navigere i de mange muligheder på kaffehylderne.

Undervejs krydres med tips og tricks til bedre smag. Ved du fx at man kan brygge på det udstyr, man plejer at bruge, og at det er en god idé at brygge med filtreret vand eller kildevand. Der kommer nemlig flere detaljer frem i kaffens smag, når vandet har lavere kalkindhold end typisk postevand.

 

Glad for kaffe? Og den gode historie i koppen?

Læs mere i nedenstående om, hvordan og på hvilke mange måder du kan sætte lokalt fokus på kaffe. 

Få kaffe i alle varianter...med vores 'Hus-barista' Frederik, læs hvordan: