Mads Svaneklink
Navn: Mads Svaneklink
Stilling: Senior Sales Advisor
Tilhørsbutik: Kvickly Spinderiet, Valby
Er du eller har tidligere været valgt til Coop ambas
bestyrelse: Ja
Hvornår blev du valgt første gange til Coop ambas bestyrelse: 2020
Indstillet af: Signe Obel, Region Hovedstaden, Alexander Bruhn Skjøth, Region Hovedstaden, Rasmus Kjær Slot, Region Hovedstaden
Vores fælles udfordring i Coop-familien er at genvinde relevansen hos medlemmerne – helt ud over pris og kvalitet. I de senere år har vi mærket og målt, hvordan loyaliteten blandt store grupper er sivet over til kæder ejet af kapitalfonde og internationale discountbrands.
Jeg tror på, at vi kun genskaber tilliden ved at tydeliggøre værdien af fællesskabet og de tanker, der udgør rygraden i brugsbevægelsen. Bestyrelsen har en afgørende rolle i at bygge bro mellem medlemmers hverdagsbehov og Coops strategiske ambitioner.
Derfor genopstiller jeg til bestyrelsen – for at vinde vores rolle tilbage som et troværdigt, vedkommende og – ikke mindst – givende fællesskab.
Foreningen skal finde sin rolle i – og værdien af – at være medejer af Coop Danmark, fremfor eneejer. Med vores nye rolle og klare pejlemærker skal vi opbygge det værdifællesskab, som Coop er rundet af. Vi kan som forening stå langt stærkere hos flertallet af vores medlemmer ved netop at være tydeligere og mere synlige som forening. Og derigennem kan vi styrke fundamentet for vores fremtidige forretning.
Det er ikke en let erkendelse og det bliver ikke en let overgang. For det kræver langt mere end en underskrift eller afstemning at gennemføre den forandring, vi som forening står overfor. Det lange, seje træk for den nye bestyrelse bliver at være aktiv i opbygningen og udviklingen af denne nye rolle – hos hver eneste aktive i medlemsråd, i brugsforeninger, på sekretariatet – og hos alle dem, der vil Coop det bedste, men som i de seneste kriseår har været ramt af mismod og fortvivlelse.
Indsatsen i de kommende år kræver et godt makkerskab med OK og et aktivt medejerskab af Coop Danmark. Vi som forening er tydelige, troværdige og til stede overfor medlemmerne. Opgaven med at genvinde relevansen blandt medlemmerne er ikke én, der skal tages let på. Der er mange brudte bånd, der skal genskabes.
Det gøres ikke alene med nogle rabatter her og nogle reklamer dér. Vi har brug for at finde frem til det, der gør vores forening relevant for den almindelige forbruger. For når de oplever relevansen – bliver det en selvfølge at handle i en Coop-butik.
At sætte “VI” først
Det lyder ganske banalt, at vi i Coop skal fokusere på, hvad fællesskabet giver af værdi til os hver især. Men det er min bitre erfaring, at mange af de udfordringer vores brugsbevægelse har i dag, starter med den egocentriske tanke: “Hvad kan JEG få ud af vores fællesskab?
”Det er ikke – og har aldrig været – andelstanken. Den bygger på en fast tro på, at “jeg” får mest, når “vi” sættes først. Det er det mantra, jeg fortsat vil kæmpe for i Coop Amba.
At dyrke den demokratiske dialog
De store forandringer i vores forening har unægteligt skabt større afstand mellem de medlemsaktive: Regioner frem for distrikter. Færre mødedage for landsrådet. Færre medlemmer i landsrådet.
De nye økonomiske vilkår har sat gang i en forandring, som den nye bestyrelse skal tage vare på, hvis den demokratiske samtale i Coop ikke skal visne bort.
Der er flere dele af forandringen, som vi har forsøgt os med før. Enten for at inkludere flere medlemmer, eller for at komme godt igennem COVID-krisen. Men nu skal rammen for den demokratiske dialog forandres af nødvendighed – og jeg vil trække på alle mine erfaringer og faglige indsigter for at sikre, at vores demokratiske samtale ikke bare overlever, men vokser og blomstrer i ny, frisk muld.
Foreningsmenneske – med et langt og dybt forbrugerpolitisk engagement. Tidligere bestyrelsesmedlem i Forbrugerrådet TÆNK og Varefakta. Uddannet kulturgeograf fra Aalborg Universitet og kandidat i Politisk Kommunikation og Ledelse fra CBS.
Til dagligt er jeg Senior Sales Advisor i IT-virksomheden KOLLAB, hvor jeg har fornøjelsen af at rådgive virksomheder i hele landet. Jeg agerer bindeled mellem virksomhedsledelser og IT-specialister i udviklingen af digitale løsninger, der skaber mærkbar forandring.
Hjemmeadressen er i Hvidovre, hvor min hustru Laura og vores drenge Georg (9) og Arthur (7) nyder familielivet i et skønt lokalområde fyldt med frivillige foreninger og stærke fællesskaber. Født i Aarhus, opvokset i Ågård ved Vejle og med de skønne, lærerige studieår i Aalborg.
1. Kommunikation, interessevaretagelse og branding
2. Forandringsledelse og innovation
3. Ledelse, HR og governance
Se listen over alle kompetencer, som kandidaten har taget stilling til.