Værktøjer
Få hjælp til bestyrelsesarbejdet
Som medlemsvalgt har du adgang til en række værktøjer. Vi har samlet udvalgte redskaber, så du kan få hjælp og inspiration til bestyrelsesarbejdet.
Det første møde efter årsmødet eller generalforsamlingen
Strategi og handlingsplan for bestyrelsens opgaver
Introduktion til nye i bestyrelsen
Ledelse af bestyrelsen - formandskabet
Planlæg det gode årsmøde eller generalforsamling
Profilering af bestyrelsen og bestyrelsesarbejdet
Rekruttering - få de rette med i bestyrelsen
Samarbejde mellem bestyrelsen og uddeler/varehuschef
Tips til ekstern finansiering
Hvis I har en god idé til en aktivitet eller et projekt, som I gerne vil arbejde med, men mangler finansiering, kan der være hjælp at hente. Mange fonde støtter gode formål, der kommer forskellige målgrupper til gavn.
-
Hvordan kommer vi i gang?
Først skal I i gang med at udvikle og gennemtænke jeres aktivitet eller projekt.
Alle fonde stiller krav om en grundig projektbeskrivelse af bl.a. formål, målgruppe, succeskriterier, organisering, tidsplan og budget.
Aktiviteter og projekter, som skaber forandringer for en bestemt målgruppe eller tilbyder aktiviteter på nye måder, har ofte større chance hos fondene end driftsprojekter.
-
Hvilke fonde kan vi søge hos?
For at få et overblik over, hvilke fonde der kunne tænkes at støtte jeres formål, er det nemmest at søge på internettet, skriv fx ”oversigt over fonde” i en søgemaskine.
Nogle oversigter kræver abonnement, men der er også muligheder for gratis adgang til fondsoversigter.
-
Hvad kræver det at søge?
Fundraising er en disciplin i sig selv, som tager tid og kræver en del arbejde. Til gengæld kan det også være den brik, som giver jer mulighed for at realisere visionære og ambitiøse idéer.
-
Hvor kan vi finde mere information?
Ønsker I at gå mere i dybden og blive klogere på fundraising, kan I blandt andet hente mere inspiration i bogen ”Tak for donationen, Hr. Fond” af Torben Stenstrup.